any 1915

 

Any 1915

Gener dia 1: L’ajuntament acorda el pagament s D. Ramon Tallaví, soscavo de Mossos d’esquadra, 25 pessetes per a la neteja i recomposició de la roba dels dormitoris del “cuartelillo”, corresponent a l’any 1915
Gener dia 8:
 Mor la senyora Maria Carbonell Huguer, esposa del fill predilecta de Ribes D. Francisco Marcer Oliver.
Gener dia 29:
 El resultat econòmic de la Festa Major de Sant Pau a representat per l’ajuntament un dèficit de 58,45 pessetes.
Març dia 5:
 S’autoritza al senyor Antonio Ferret Noé, la construcció de una casa al solar de la seva propietat al carrer Ferrer Soler d’aquesta població, amb el  compliment de les ordenances municipals vigents.
Març dia 16:
 Mor Pere Robert Raventós, que actualment era concejal de l’ajuntament.
Maig dia 4:
 En la sessió del dia d’avui de l’ajuntament, s’ha prova una partida de 4,50 pessetes per la compra de una gorra d’uniforme per a  l’agutzil. Per altra banda es posen a la venda 3 pals de la suprimida línia telefònica municipal de Ribes a Vilanova, al preu de 5 pessetes cada un.
Maig dia 20:
 Preu del vi. Lo preu del vi, que havia descendit a una pesseta sota el número de graus, ha pujat a una pesseta sobre.
Maig dia 30:
 L’alcalde de l’ajuntament de Ribes, el senyor Juan Giralt Puig, presenta la seva dimissió, al•legant causes estrictament personals.
Juny dia 6:
 Per cobrir el càrrec de l’alcalde per la dimissió de Juan Giralt, es anomenat en la sessió del dia d’avui el senyor Cristòbal Pagès Pascual.
Juny dia 11:
 Míldiu. Ha vingut una forta invasió de mìldiu iniciada ja des del 15 de maig. Les vinyes que no foren sulfatades abans de Sant Isidre han quedat ara atacades de tal manera que a penes s’hi veu un raïm sa; en canvi les que reberen lo primer tractament per alli els 10 o 12 de maig estan en bon estat. Lo preu del vi ha pujat 3 pessetes per carga.
Juny dia 12:
 Cristòbal Pagès renuncia al càrrec per al que va ésser elegit la setmana passada i es nombre nou alcalde al senyor Salvador Mas

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Any 2021