any 1924

 

Any 1924

Gener dia 1: Jutjat municipal. Pren possessió del càrrec de Jutge municipal pel quadrienni 1924-1927 el senyor Pere Miret Cerdà.
Febrer dia 3: 
Presa de possessió del rector. A les tres de la tarda ha tingut lloc la presa de possessió del nou rector mossèn Pere C. Solé i Valls. Va rebre diferents obsequis procedents de subscripció popular.
Maig dia 18: 
Cursa de cotxes a l’Autòdrom. El rei Alfons XIII acompanyat del president del Directori, alguns generals del mateix, capità general de Catalunya, governador civil i altres personalitats com el pricep d’Asturias, l’Infant Ferran, etc. han assistit a una cursa de cotxes en l’Autòdrom Nacional de Sant Pere de Ribes. Les autoritats d’aquest poble han anat a saludar als ressenyats personatges, romanent a la tribuna règia durant la funció, en conversació animada amb ells.
Juny dia 6: 
Acabament de l’altar de Sant Isidre. S’ha acabat de daurar l’alatar de Sant Isidre que es construí per subscripció l’any 1916. Ha costat lo daurar-lo unes 6000 pessetes que també s’han reunit per subscripció i per donatius recollits a la bacina.
Juny dia 13: 
Visita a l’Autòdrom. El Rei d’Italia Victor Manuel III acompanyat del príncep Humbert, l’Infant d’Espanya D. Ferran i altres personatges espanyols i italians, ha visitat l’Autòdrom Nacional d’aquest poble, en quin punt ha estat rebut per l’alcalde, el senyor rector i el jutge municipal, havent-se mostrat molt deferent, saludan-los a tots personalment. En aquestes visites règies, ha estat molt important la presèncie de les autoritat ribetanes, per ha fer més evident que l’Autòdrom perteneix a nostre poble, i no en part a Sitges, com pretenien tenaçment los d’aquella vila.
Juny dia 22: 
Pedregada i caiuguda`’un llamp a Sant Pau. A dos quarts de tres de la tarda ha caigut una pedregada, quals pedres eren com avellanes amb closca, que ha malmès els raïms i ceps en alguns punts, en una faixa que comprèn des dels Monjos passant per Sant Miquel, Canyelles, Ribes i Sitges fins al mar, i d’amplada per aquí, des de la Serra fins Olivella. Se considera perduda la collita per terme mig, en unes tres quartes parts. Se farà expedient per obtenir el perdó de la contribució. Durant la tormenta ha caigut un llamp a Sant Pau a sobre l’altar major en el que ha ocasionat alguns desperfectes, resseguint i cremant alguns trossos del daurat.
Juliol dia 6: 
Assassinat d’una noia dels Vinyals. A dos quarts de set un pastor que havia sigut despedit dels Vinyals ha degollat a una noia de 14 anys, Concepció Fontanals Comas,de la propia casa, en el retomb del camí que surt al fondo de can Zidro, en el qual punt l’esperava que passés per anar a missa, per ser diumenge. El fet ha causat horror en tota la comarca, L’assassí, de 35 anys, casat, fou agafat el mateix matí en una fona de Vilanova, És natural d’Oriola, provincia d’Alacant i havia vingut aquí per a treballar per obres públiques.
Juliol dia 22: 
Cau un llamp al Redós. Aquesta nit ha caigut un llamp a la capella del “Redós de Sant Josep i Sant Pere”, havent destruït un tros del vèrtex de la part posterior de la taulada i penetrant per la paret de darrera de l’altar, on ha ocasionat alguns desperfectes, sembla que s’ha escampat pels fils de l’enllumenat fent explotar la bombeta del fanal del pati i encenent les demés.

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Any 2021

any 1882